Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس فوتبال»
2024-04-29@13:28:47 GMT

موزه افتخارات پرسپولیس به زودی افتتاح می شود؟!

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۱۳۷۵۴

موزه افتخارات پرسپولیس به زودی افتتاح می شود؟!

پرسپولیسی ها پس از رایزنی بسیار زیاد تقریبا توانسته‌اند از روی فهرست جام‌های گمشده، افرادی را که جام‌های پرسپولیس را در سال‌های گذشته نزد خودشان به رسم امانت نگه داشته‌اند پیدا کنند.

خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام :

مدیران باشگاه پرسپولیس پروژه احداث موزه فوق مدرن باشگاه‌ها را در شرایطی در دستور کار خود قرار داده‌اند که در این راه با یک مشکل بسیار بزرگ روبه‌رو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسپولیس به‌عنوان یکی از پرافتخارترین تیم‌های ایران برای راه‌اندازی موزه‌اش نیاز به تمام جام‌هایی دارد که در طول تاریخ به آن دست پیدا کرده اما مشکل اینجاست که اکثر این جام‌های قهرمانی در اختیار باشگاه نیست.

مسوولان باشگاه پرسپولیس در آینده‌ای نزدیک قصد دارند موزه این باشگاه را در ورزشگاه شهید کاظمی راه‌اندازی ‌کنند. آنها در ماه‌های گذشته تحقیقات گسترده‌ای درباره سرنوشت جام‌های قهرمانی پرسپولیس از گذشته تا به امروز داشته‌اند تا این جام‌ها را به باشگاه بازگردانند.

از باشگاه پرسپولیس خبر می‌رسد  پس از رایزنی و بررسی‌های بسیار زیاد، تقریبا توانسته‌اند از روی فهرست جام‌های گمشده، افرادی را که جام‌های پرسپولیس را در سال‌های گذشته نزد خودشان به رسم امانت نگه داشته‌اند پیداکنند. به همین منظور جلسات مختلفی برای بازگرداندن این جام‌ها به باشگاه پرسپولیس انجام شده و مدیران باشگاه همچنان منتظر استرداد جام‌ها توسط افرادی هستند که آنها را نزد خود نگه‌ داشته‌اند.

در همین خصوص با جعفر کاشانی رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس گفت:

«ما در باشگاه با دو موقعیت زمانی قبل و بعد از انقلاب مواجه هستیم که درباره زمان قبل از انقلاب تقریبا هیچ چیز مشخص نیست. البته جام‌ها حتما وجود دارد و در منزل یکی پیدا می‌شود اما سوابق نوشته شده‌ای درباره آنها در باشگاه موجود نیست. به نظرم باید افرادی که در قید حیات هستند و کاپیتان‌های سابق تیم در آن دوران مثل خودم، بیوک وطنخواه، رضا وطنخواه، فریدون ممبینی، فریدون معینی و حمید جاسمیان هر چه از گذشته دارند به این موزه اهدا کنند تا افتخارات تیم و شخصی آنها جاودانه و ماندگار شود چون بعد از مرگ ما معلوم نیست که فرزندان مان اصلا کوششی در جهت نگهداری اینها داشته باشند یا خیر.»

کاشانی می‌گوید:

«در زمان ما خیلی کم کاپ می‌دادند و بیشتر لوح می‌دادند. البته آن جام بزرگ تخت جمشید را من به‌عنوان کاپیتان تیم از دست تیمسار حجت رییس وقت وزارت ورزش گرفتم و عکسش هم وجود دارد. در هر صورت بچه‌های ما تا وقتی زنده هستند، مدال‌های قهرمانی‌شان و افتخارات شخصی خود را می‌توانند به این موزه اهدا کنند. به نظر من با این جوایز موزه پرسپولیس جاودانه خواهد شد.»

کاشانی رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس می‌گوید:

«من از خودم شروع می‌کنم و مدال‌های شخصی‌ام را با افتخار تقدیم موزه باشگاه خواهم کرد. حتی بیشتر هم می‌دهم و جوایز مربوط به شاهین را هم به موزه می‌دهم چون شاهین و پرسپولیس متعلق به یک باشگاه هستند.»

کاشانی می‌گوید:

«بهترین کار برای جمع‌آوری افتخارات شخصی و جام‌هایی که مشخص نیست دست چه کسانی است، این است که فراخوان بدهیم تا ببینیم جام‌های قبل و بعد از انقلاب کجاست.»

کاشانی مدافع میانی سابق پرسپولیس با اشاره به اینکه از سرنوشت جام‌های قهرمانی باشگاه خبری ندارد می‌گوید:

«همین جا اعلام می‌کنم هر پیشکسوت یا هواداری که یادگاری از پرسپولیس دارد به این موزه اهدا کند و اگر افتخارات باشگاه جمع‌آوری شود می‌توانیم آنها را دهه به دهه تقسیم بندی کنیم و مثل باشگاه‌های بزرگ دنیا از این طریق درآمدزایی داشته باشیم.»

از سرنوشت جام‌های قهرمانی پرسپولیس البته اطلاعات زیادی در دست نیست. پرسپولیس قبل از انقلاب دوبار فتح جام تخت جمشید شد اما حالا نسخه بدلی آن جام شکیل و زیبا هم در باشگاه وجود ندارد و ظاهرا این جام که در اندازه‌ای کوچکتر از جام اصلی ساخته شده بود، سال‌ها در دست مصطفی مکری یکی از مدیران فدراسیون فوتبال و باشگاه پرسپولیس بوده و تا وقتی او زنده بوده هیچ کس سراغش نرفته است!د

گفته می‌شود حسین هدایتی به ‌عنوان یک علاقه‌مند چندی قبل تعدادی از جام‌های پرسپولیس را از چند واسطه خریداری کرده و او هم می‌تواند منبع قابل توجهی برای پرس و جو درباره این افتخارات باشد. از طرفی بعید نیست بعضی از مدیران باشگاه طی سال‌های بعد از انقلاب این جام‌ها را به‌عنوان یادگاری از اتاق کار خود در باشگاه برداشته و با خود برده باشند یا از سرنوشت آنها با خبر باشند. در دوران مدیریت عابدینی پرسپولیس جام‌های زیادی به دست آورد و حتی امکان دارد مدیرانی مثل محمد حسن انصاری فرد یا اکبر غمخوار هم از سرنوشت این جام‌ها با خبر باشند.

اما بعد از انقلاب، پرسپولیس در دهه ۶۰ هم جام‌های زیادی گرفت. ۵ قهرمانی جام باشگاه‌های تهران و چند قهرمانی در جام حذفی تهران و جام‌های دیگر کلکسیون موزه پرسپولیس را پر و پیمان‌تر خواهد کرد و به نظر می‌رسد در خصوص اشیای گمشده و ارزشمند این دهه، علی پروین سرنخ ماجراست.

علی پروین پرافتخارترین مربی تاریخ باشگاه پرسپولیس‌ و یکی از اسطوره‌های فوتبال ایران که سال‌های سال با کمک دوستانش توانست پرسپولیس را سرپا نگه دارد، یکی از چهره‌هایی است که تعداد قابل توجهی از جام‌های باشگاه را در تمامی این سال‌ها نزد خود نگه داشته و آنها را حفظ کرده است. حالا اما با درخواست رسمی باشگاه پرسپولیس پروین باید این امانت را به باشگاه بزرگ پایتخت بازگرداند تا پس از تکمیل جام‌ها، عملا پروژه احداث موزه باشگاه با برنامه‌ریزی و طراحی‌های صورت گرفته، آغاز شود.

حسین عبدی کاپیتان سابق پرسپولیس‌ و یکی از پرسابقه‌ترین بازیکنان این باشگاه هم درباره جام‌ها و افتخارات پرسپولیس به ایران ورزشی می‌گوید:

«آن زمان اهدای جام و مدال با نظم و ترتیب خاصی انجام نمی‌شد و گاهی اوقات در شروع لیگ بعدی جام قهرمانی فصل قبل را می‌گرفتیم. من از سال ۶۶ تا ۷۹ برای پرسپولیس بازی کردم و در این مدت قهرمانی‌های زیادی آوردیم اما به تعداد این قهرمانی‌ها مدال ندارم.»

عبدی می‌گوید:

«سال ۷۸ که هم در لیگ و هم در جام حذفی قهرمان شدیم، بازیکنان هر کدام یک شب جام‌ها را به خانه شان می‌بردند تا با آنها عکس یادگاری بگیرند و بعد یک نفر از باشگاه آمد و جام‌ها را تحویل گرفت. من هم این جام‌ها را به خانه بردم و کنار فرزندانم با آنها عکس دارم. فکر می‌کنم این دو جام الان در باشگاه موجود باشد اما از سرنوشت بقیه جام‌ها خبری ندارم.»

در این بین گفته می شود تعداد زیادی از جام‌های پرسپولیس‎ که در خانه علی پروین نگه‌داری می‌شوند و به زودی به موزه باشگاه پرسپولیس تحویل داده خواهند شد!

پرسپولیسی ها مدت هاست که به دنبال بازگرداندن این جام ها به موزه هستند.

منبع: ایران ورزشی

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: علی پروین اکبر غمخوار جعفر کاشانی حسین عبدی حسین هدایتی علی پروین محمد حسن انصاری فرد محبوبترین تصاویر پرسپولیس استقلال لیگ برتر رئال مادرید تیم ملی بارسلونا فوتبال ایران استقلال تهران پرسپولیس تهران تیم پرسپولیس مهدی طارمی رونالدو فوتبال باشگاه پرسپولیس فوتبال جهان تراکتورسازی علی کریمی لیگ قهرمانان آسیا یورو 2016 برانکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۳۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس

بنر مربوط به مراسم «آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی» پشت سر وزرای ورزش و اقتصاد این جلسه را پرحاشیه کرد.

به گزارش مشرق، در حالی که طرفداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پیگیر ماجرای چندین و چندساله موضوع تکراری خصوصی‌سازی و واگذاری مالکیت دو باشگاه سرخابی از وزارتخانه ورزش و جوانان (و حالا در این چند سال امور اقتصادی و دارایی) به بخش خصوصی بودند، دیدن تصویر لوگوی جدید(!) باشگاهشان پشت سر دو وزیر موجب تعجب‌شان شد.

این موضوع بلافاصله در فضای مجازی و البته فضای رسانه بین خبرنگاران فوتبالی به مهم‌ترین حاشیه نشست سهامداران جدید با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره دو باشگاه تبدیل شد و هنوز هم مطالبی از این دست در ارتباط با چرایی محو شدن ستاره‌های طلایی آسیایی استقلال و قهرمانی‌های پرسپولیس در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند. اما سوال اینجاست که آیا لوگوی باشگاه باید ستاره داشته باشد؟

لوگوی بزرگان آسیا استاندارد است

با نگاهی به لوگوی باشگاه‌های عنوان‌دار در ادوار گذشته لیگ قهرمانان آسیا به موارد جالب توجهی برخورد می‌کنیم. برای مثال باشگاه الهلال عربستان که با کسب ۴ عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاه‌ها بیشترین عنوان از این حیث را در اختیار دارد با یک لوگوی ساده بدون ستاره در آسیا شناخته می‌شود. همچنین باشگاه پوهانگ استیلرز کره جنوبی با سه بار قهرمانی در آسیا و با وجود ستاره در لوگوی رسمی باشگاهش بی‌اعتنا به قهرمانی‌های آسیایی از ابتدا لوگوی خود را با ۵ ستاره طلایی (مربوط به ۵ قهرمانی که در کی‌لیگ کره‌جنوبی دارد) ثبت کرده و با همین وضعیت در قاره آسیا شناخته می‌شود. همچنین باشگاه اوراوردز ژاپن نیز با ۳ بار عنوان قهرمانی نماد ستاره را روی لوگوی خود ثبت نکرده است. الاتحاد عربستان نیز با دو عنوان قهرمانی لوگوی بدون ستاره دارد.

سرخابی‌ها از کدام باشگاه تقلید کردند؟

اما در همین قاره آسیا باشگاه‌های دیگری همچون السد قطر و العین امارات که به ترتیب ۲ و یک بار قهرمان آسیا شده‌اند با قرار دادن ستاره به تعداد قهرمانی‌های‌شان در لیگ قهرمانان آسیا لوگوی خود را ثبت کرده و با این شرایط شناخته می‌شوند. اطلاع از این‌که استقلال و پرسپولیس از این طیف باشگاه‌ها تقلید کرده‌اند یا برعکس چندان اهمیتی ندارد اما بی‌شک لوگو ذاتا از ابتدا ستاره نداشته است!

لوگوی بدون ستاره غول‌های اروپا

این در حالی است که نگاهی به باشگاه‌های مطرح و قهرمانان لیگ قهرمانان اروپا شرایط دیگری را مشخص می‌کند. برای مثال باشگاه‌هایی مثل رئال مادرید اسپانیا با ۱۴ بار قهرمانی در قاره اروپا، میلان ایتالیا با ۷ عنوان قهرمانی و یا باشگاه‌های بایرن‌مونیخ آلمان و لیورپول انگلیس هر کدام با ۶ عنوان قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، هیچ‌یک در لوگوی رسمی باشگاه‌شان ستاره‌ای ندارند و به نظر می‌رسد که این شرایط بیشتر در قاره آسیا و بعضا تعدادی از تیم‌های آمریکای جنوبی از اهمیت برخوردار است که لوگوی باشگاه را به ستاره قهرمانی قاره‌ای مزیّن کنند.

لوگوها با ستاره ثبت شده‌اند!

اما نگاهی به صفحه رسمی هر دو باشگاه در مرکز ثبت شرکت‌ها یا کودال بازار بورس مشخص می‌کند انتقاد طرفداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نسبت به چرایی نبودن ستاره بالای لوگوی باشگاه محبوبشان در مراسم واگذاری بی‌دلیل نیست. چرا که هر دو باشگاه لوگوی رسمی خود را با ستاره ثبت کرده‌اند نه بدون ستاره.

حذف ستاره‌ها و پیام برای مالکان جدید!

در این باره قطعا نقد اول به مسئولان وزارت ورزش و جوانان، وزارت اقتصاد و البته فدراسیون فوتبال است که نمادهای هر دو باشگاه را هر روز و به عناوین مختلف دیده‌اند ولی دقت کافی در این زمینه وجود نداشته است. شاید هم تعمدی در این زمینه وجود داشته تا مالکان جدید با دور شدن از فضای احساسی و کری‌خوانی برای رقیب یک‌بار برای همیشه و با تأسی از باشگاه های بزرگ جهان و حتی قاره آسیا، لوگوی این دو باشگاه را که ذاتا نباید ستاره‌ای داشته باشد به شکل استاندارد تغییر بدهند.

نقد دیگر هم به افرادی مربوط است که لوگوی دو باشگاه را به این شکل ثبت کرده‌اند تا به نظر برسد که یا امیدی به تکرار قهرمانی و افزایش ستاره این تیم‌ها نداشتند و یا حاضرند هربار که قهرمانی تازه به‌دست آمد لوگوی ثبت‌شده باشگاه را تغییر دهند! اقدامی که به خودی خود می‌تواند در آینده و در حین بررسی تاریخچه دو باشگاه دردسرساز باشد. چرا که پس از گذشت چند سال لوگوی استقلال و پرسپولیس با تفاوت‌های مشهود در اسناد مربوط به دو باشگاه در فضای مجازی باقی خواهد ماند که شباهتی به هم ندارند.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!
  • جنجال حذف ستاره از لوگوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • بازدید سفیر ازبکستان از موزه افتخارات سپاهان
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • استقلال و پرسپولیس، یک برنده و یک بازنده!
  • نوری: دست خدا را بارها در بازی با پرسپولیس دیدم
  • مدیر عامل لیگ برتر: پرونده مالی منچسترسیتی به زودی به نتیجه می‌رسد